3 Kasım 2016 Perşembe

Asp.Net Mvc Projesi Oluşturma

Yorum Bırak
Bu bölümde Visual Studio 2013 kullanarak bir Mvc projesi oluşturmayı göreceğiz. Bu anlatım Visual Studio 2013 for Web Express sürümü ve Mvc v5.2 üzerinden anlatılacaktır. Visual Studio 2013 for Web Update 4 versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Programlarımızı yüklendikten sonra sistemimiz hazırsa, Visual Studio'yu açıyoruz ve başlangıç sayfasındaki New Project linkine tıklıyoruz. İstersek File menüsü altından New Project diyerek de yeni projemizi oluşturabiliriz.

yeni asp.net mvc projesi

Açılan New Project dialoğundan Visual C# kısmını aşağı doğru açıyoruz ve buradan Web kısmının altında bulunan Asp.Net Web Application projesini seçiyoruz ve aşağıdaki textbox kısmından projemizin adını veriyoruz. Eğer istiyorsanız projemizin oluşturulacağı yeri de Browse seçeneğinden istenilen yeri seçerek değiştirebilirsiniz. OK deyip devam ediyoruz.

yeni asp.net web uygulaması

Açılan New ASP.NET Project diyaloğundan MVC seçeneğini seçiyoruz. Mvc seçeneğini seçtiğimizde bize taslak bir uygulama açılacak. İçerisinde üyelik vs bulunmakta. Ama eğer ben uygulamamı sıfırdan kendim başlatacağım diyorsanız Empty seçeneğini seçerek boş bir MVC uygulaması açabilirsiniz. Biz MVC seçeneğini seçip devam ediyoruz.

asp.net mvc proje taslağı



Biz su anda bir authentication istemediğimizden dolayı, Change Authentication kısmından No Authentication seçeneğini seçiyoruz. OK deyip Visual Studio'nun projeyi hazırlamasını biraz bekledikten sonra projemiz hazır duruma gelecektir.

.net mvc authentication

ilk asp.net mvc projemiz

Şimdi projeyi debug modda açmak istiyorsak F5'e, debug mod olmadan başlatmak istiyorsak ctrl+F5'e basıyoruz ve projemiz derlendikten sonra browser üzerinde açılacaktır.

mvc projesini çalıştırma

MVC 5 proje taslağı bootstrap 3.0 versionun javascript ve css dosyalarını default olarak içerir. Ekranı küçültüp büyüttüğümüzde proje taslağının responsive olduğunu göreceksiniz. Örneğin, menü kısmı mobil cihazlarda aşağıdaki gibi görünecektir.

mvc proje taslağı mobil görünüm

Böylece ilk Asp.Net MVC 5 projemizi Visual Studio 2013 kullanarak oluşturmuş olduk. Diğer yazılarda devam etmek üzere...

0 yorum:

Yorum Gönder