18 Kasım 2012 Pazar

Windows Store Geliştirici Hesabı Oluşturma

Yorum Bırak

     Merhaba arkadaşlar, bu hafta sizlere hazırladığınız bir Windows Store uygulamasını yayınlamak için nasıl hesap açılacağından bahsedeceğim. Windows store yaklaşık olarak 120 ülkede şu anda uygulama yayınlamakta ve Türkiye de bu ülkeler arasında yer alıyor. Uygulamanızı yayınlamak için hesap açmanız ve bu hesap için de belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu ücetler ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Eğer uygulamanızı Türkiye'den yayınlayacaksanız ve kişisel bir hesaptan yayınlayacaksanız 80 TL, eğer bir şirket olarak yayınlayacaksanız 160 TL ödeme yapmanız gerekiyor. Diğer ülkelerden yayın yapmak için gereken ücretlere buradan ulaşabilirsiniz. Eğer MSDN üyeliğiniz varsa bir yıllık olarak ücretsiz kayıt yaptırabilme imkanınız var.

     Şimdi adım adım nasıl hesabımızı açacağımıza bakalım. İlk olarak Windows Store Dashboarda giriş yapıyoruz. Buraya giriş yaptığınızda Microsoft hesabınızın güvenilirliğini sağlamak için daha önceden girdiğiniz ikinci bir mail adresinize bir kod gönderip bunu girmenizi isteyebilir. Kod istenirse kodu diğer mail adresimizden girip devam ediyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkıyor:




     Bu kısımdan ülkemizi ve hesap türünü seçiyoruz. İki hesap türü var bunlardan birisi kişisel hesap ve diğeri de şirket hesabı. Hesap türümüzü de seçtikten sonra devam ediyoruz ve kişisel bilgilerimizi girmemiz gereken bir ekran karşımıza çıkıyor. Burda iki önemli kısımdan bahsetmek istiyorum. Birincisi yayınlayıcı olarak bir isim girmemiz isteniyor. Bu uygulamamızı yayınladığımızda kullanıcıların Windows Store'da göreceği isimdir. Diğer bir kısım da web sitemizin girilmesi bu web sitesi de uygulama hakkında bilgi verdiğimiz web sitemiz olabilir. Hesap bilgilerimizi girdikten sonra kullanıcı sözleşmesi karşımıza çıkacak bu kısımda şartları okuyup kabul etemeniz durumunda bir sonraki adıma geçebilirsiniz.



 Bunu kabul ettiğiniz takdirde karşınıza ücretlendirme bilgisi çıkacak. Bu ücretlendirme daha önce de bahsettiğim gibi seçtiğiniz ülkeye göre değişiklik gösterecektir.


     Eğer MSDN hesabınız varsa ücretsiz bir yıllık hesap açma imkanınız var. Bunun için de MSDN Benefits sayfasına giriş yapmanız gerekiyor.


     Sayfada gördüğünüz Windows Store developer account kısmına tıklayarak kodunuzu alabilirsiniz.


Kodu üyelik kısmındaki gerekli yere girip tutarı güncelleme düğmesine bastıktan sonra tutar güncellenecektir ve 0 TL olarak karşınıza çıkacaktır.


Görebileceğimiz gibi toplam tutar şifre girildikten sonra 0 TL olarak değişti. Daha sonraki kısımda ise size ödeme bilgilerinizi girmenizi içeren bir sayfa gelecek. MSDN kodu ile bile giriş yaptıysanız yine de bu bilgileri girmeniz gerekecektir çünkü bu bilgiler bir nevi hesabınızı doğrulamak için gerekli olan bilgilerdir.


     Bu kısımdan sonra üyeliğimiz tamamlanmış oluyor ancak bir kısım daha karşımıza geliyor. Bu kısımda uygulamalarımızı yayınladıktan sonra kazanacağımız paraları nasıl alacağımız konusunda bir seçenek geliyor karşımıza. Burda eğer biz uygulamalarımızı ücretsiz yayınlayacaksak direk olarak "Get Started" seçeneğini işaretleyip işlemimizi bitirebiliriz. Eğer uygulamalarımızdan para kazanmak istiyorsak bir hesap girmemiz gerekecektir.


     Bu sayede bir hesap açarak uygulamalarınızı yayınlayabilmeniz mümkün. Uygulamanızı belirli formatlarda yüklemeniz gerekiyor. Bunun için bazı ekran görüntü formatları var ve ayrıca uygulamanızın belirli dosyalarını yüklemeniz gerekiyor. Tüm bunlardan sonra uygulamanız direk olarak yayınlanmayabilir bunun için belirli bir test süreci var. Microsoft çalışanları uygulamanızı test edecekler ve uygun bulunursa uygulamanız Windows Store'da yayınlayacaktır. Bu da aşağı yukarı bir hafta içersinde gerçekleşir. Bundan sonra geri kalan kullancıların uygulamanızı indirmesi ve yaptığı yorumlar olacaktır. Size bir tavsiye kullanıcı yorumlarını dikkate alın o zaman daha başarılı uygulamalar geliştirmeniz mümkün olacaktır.

     Haftaya yaptığımız uygulamalardaki sayfalar arasındaki geçişlerin nasıl yapılacağından bahsedeceğiz. Bu konu navigasyon adı ile de geçer. Haftaya görüşmek üzere sağlıcakla kalın...




0 yorum:

Yorum Gönder