20 Ekim 2012 Cumartesi

Windows Store uygulaması için kullanacağımız Toolbox'taki bileşenlerin tanıtımı, kullanımı ve Solution Explorerdaki dosyaların açıklamaları

Yorum Bırak
     Merhaba arkadaşlar, geçen yazımda sizlere Visual Studio 2012'nin kurulumundan ve basit bir proje yapımından bahsetmiştim, bugün de sizlere Visual Studio'da bir Windows 8 projesi oluşturduktan sonra kullanacağımız Toolbox'taki bileşenlerin kullanımından bahsedeceğim.

     Öncelikle Toolbox'taki bileşenlere bir bakacak olursak:

Yazıyı Oku

10 Ekim 2012 Çarşamba

Visual Studio 2012’nin indirilmesi, kurulumu ve ilk projemiz

3 yorum
     Merhaba arkadaşlar, daha önce verdiğim sıradan yazıma devam ediyorum. Bugün sizlere Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio Microsoft'un program geliştiriciler için hazırlamış olduğu bir platform ve bu platformda c, c sharp, visual basic gibi temel diller ile program geliştirme olanağına sahipsiniz. Bu yapacağınız uygulamalar masaüstü uygulamaları olabileceği gibi web tabanlı uygulamalar da olabilir. Kısaca Visual Studio'dan bahsettikten sonra şimdi de kurulum aşamalarına geçelim. Aşağıdaki linkten istediğiniz Visual Studio versiyonunu 90 günlük ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

Yazıyı Oku

7 Ekim 2012 Pazar

Windows 8 ve Windows 8 Store Uygulamalarına Giriş

2 yorum
     Merhaba arkadaşlar, bugünkü yazımda sizlere Windows 8 uygulamaları hakkında bilgi vereceğim. Windows 8 uygulamalarının diğer uygulamalardan farkları, nasıl uygulama geliştirebiliriz, uygulamaları bilgisayarımıza nasıl kurabiliriz vs. gibi konulara değineceğim. İlerleyen yazılarımda  uygulama geliştirme aşamaları, uygulama geliştirmek için gereken araçların kurulumu, uygulama yayınlama vs. gibi  konulara zamanı geldiğinde değineceğim.

     İlk olarak Windows 8 işletim sisteminin bize getirdiği yeniliklerden bahsetmek istiyorum. Windows 7 ile gerçekten başarılı bir çıkış yakalayan Microsoft, ilk olarak Windows 8 işletim sisteminde bir ilke imza atarak yıllardır süregelen, alışmış olduğumuz başlat menüsünü kaldırmış durumda. Bunun yerine metro arayüzü diye tabir ettiğimiz, yeni bir sisteme geçti. Metro arayüzünde kullandığınız uygulamalar, Windows store'dan indirdiğiniz uygulamalar gibi bir çok özelliğe erişim mümkün. İstediğiniz takdirde metro arayüzündeyken fare ile sağ tıklayıp altta açılan menüden tüm uygulamaları da görebilirsiniz ve bu uygulamalardan en çok kullandıklarınıza sağ tıklayıp metro arayüzüne sabitleyerek daha çabuk bir erişim sağlayabilirsiniz.Aşağıdaki resimden metro arayüzünü görebilirsiniz:

Yazıyı Oku